Water Bulgaria  

Софийска вода вече тества 86 точки за мониторинг на питейната вода при крайни потребители

07.10.2021   |   Бизнес
 

Софийска вода, част от Веолия, вече тества 86 точки за мониторинг на питейната вода при крайни потребители. Това са допълнителни точки за контрол на качеството на водата, след като тя потече от пречиствателните станции към домовете на хората, и са разположени на територията на цялата столица.

Актуалната информация за качеството на водата в дадената точка е достъпна за всички потребители и може да се види както в уебсайта на дружеството, така и в мобилното приложение.

Ежегодно Софийска вода взима около 2000 контролни проби от пунктовете за мониторинг по водопроводната мрежа при консуматорите, на които провежда близо 40 000 лабораторни анализа. Този брой надвишава минимума контролни проби, изискван нормативно, с около 20%.

Лабораторно изпитвателният комплекс (ЛИК) на дружеството извършва мониторинг на водата по целия й път и цялата водопроводна мрежа на града – от водоизточниците, през пречиствателните страници, до крайните потребители. Годишно акредитираната лаборатория извършва близо 100 000 анализа на водата по над 100 показателя.

Как се тества водата в полеви условия и какво можем да научим за нейния състав ще демонстрира мобилен екип на лабораторията на Софийска вода по време на най-голямото спортно събитие, което дружеството традиционно подкрепя, Маратона на София, който ще се проведе на 10 октомври т. г.

     
Източник: Софийска вода; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Софийска вода   мониторинг на питейна вода  

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...