Water Bulgaria  

Проведе се Седмата годишна среща за сравнителен анализ във ВиК дружествата в България

08.07.2021   |   Събитията
 

На 23 юни т. г. в София Българската асоциация по водите (БАВ) проведе Седмата годишна среща по проект за сравнителен анализ (бенчмаркинг) във ВиК дружествата в България. 

Сравнителен анализ (бенчмаркинг) е процес на сравняване на собствените бизнес процеси и постижения с тези на други организации с доказани най-добри показатели и/или с най-добрите практики в подобна сфера на дейност по определени критерии.

"Координаторите от ВиК операторите от цикъл 2020 отбелязаха ползите от участието си в проекта. Експертите споделиха своя полезен опит с новата, лесна за използване бенчмаркинг платформа, разработена от Дунавската водна програма, наречена Utility Benchmarking Program Platform (UBP). Тя дава възможност за сравнение на данни на български ВиК оператори с данни на техни колеги от Австрия и редица държави. Това ни мотивира да продължим своята дейност по проекта и да се съберем тук днес, за да дадем начало на още полезна работа по него", коментира председателят на БАВ проф. Димитър Аличков.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   ВиК дружества  

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...