Water Bulgaria  

Изградиха довеждащи колектори и пречиствателна станция за отпадъчни води в Чирпан - 11.03.2021

11.03.2021   |   Начало»Реализации
 

Изградиха пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) и довеждащи колектори в Чирпан. Проектът е финансиран от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." (ОПОС), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Основните цели, постигнати с реализацията на проекта, са свързани с осигуряване на необходимото пречистване, съгласно изискванията на Директива 91/271, чрез изграждане на ПСОВ. Инвестицията в ПСОВ осигурява по-ефективно пречистване (отстраняване на биогенни елементи – азот и фосфор) на отпадъчните води от канализационната мрежа на Чирпан. Чрез реализацията на проекта се предотвратява замърсяването на водоприемника (р. Текирска и р. Марица) с всички произтичащи от това екологични ползи и значителен трансграничен ефект.

Сред резултатите от изпълнението на проекта са изградена и функционираща пречиствателна станция за отпадъчни води, успешно проведени пусково-наладъчни работи, въведен в експлоатация обект, изградени довеждащи колектори до ПСОВ Чирпан от канализационната мрежа, които осигуряват включване на приблизително 70% от населението към ПСОВ и др.

     
Източник: община Чирпан; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Чирпан   пречиствателна станция   ОПОС   ПСОВ  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...