Water Bulgaria  

Новата Директива на ЕС за качеството на водите влезе в сила

18.02.2021   |   Бизнес
 

Новата Директива на Европейския съюз (ЕС) за качеството на водите, предназначени за консумация от човека, влезе официално в сила на 12 януари 2021 г. Целта й е да се защитят хората, да се подобри достъпът до питейна вода и да се осигурят единни стандарти за безопасност за промишлеността.

Държавите членки, включително България, трябва да хармонизират националното си законодателство с новата директива до 12 януари 2023 г.

С цел да подкрепи прилагането на директивата, Европейската агенция по химикали (European Chemical Agency – ECHA) ще създаде списъци с химикали, които могат безопасно да се използват в материали, влизащи в пряк контакт с питейната вода. Първоначалният списък ще се базира на съществуващите национални списъци и се очаква да включва около 1500 химикала. Европейската комисия ще одобри списъка до 2025 г. Периодът му на ревизия ще бъде 15 години.

     
Източник: БАВ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БАВ   ЕС   Директива за качеството на водите   ECHA  

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...