Water Bulgaria  

България и Израел ще си сътрудничат във ВиК отрасъла

17.12.2020   |   Бизнес
 

България и Израел ще си сътрудничат във ВиК отрасъла. Това стана ясно от проведената двустранна онлайн среща, на която бяха обсъдени опитът на Израел в областта на управлението на водите и възможностите за алтернативно питейно-битово водоснабдяване.

"България разполага с над 90 000 км ВиК мрежа, която обаче е силно амортизирана. Затова усилията са насочени към нейното обновяване с цел намаляване на загубите на вода и подобряване на услугата както със средства от националния бюджет, така и с европейско финансиране, заеми от международни финансови институции и инвестиции на ВиК операторите. Важна стъпка за стабилизирането на отрасъла у нас е създаването на Българския ВиК холдинг, който трябва да подобри управлението на активите, да подпомогне реализацията на важни ВиК проекти от местно и регионално значение и да търси начини за решаване на проблемите, свързани с климатичните промени", коментира Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

По време на срещата беше коментирана и ценовата политика във водния сектор на Израел. Регионалният министър изрази очакване на следващи срещи да бъдат обсъдени на експертно ниво темите за формирането на цената на водата, намаляването на загубите, обезсоляването и др.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   Български ВиК холдинг   ВиК мрежа    

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...