Water Bulgaria  

Стартира проект за подобряване на ВиК инфраструктурата в Смолян

05.11.2020   |   Проекти
 

Стартираха строително-монтажните работи по "Интегриран воден проект на агломерация Смолян". Проектът се изпълнява по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." (ОПОС). Общата му стойност е 91 315 975,97 лв., от които финансирането от ОПОС е 68 236 106,39 лв., националното съфинансиране - 10 235 416 лв. и съфинансиране от ВиК - Смолян - 8 253 195,69 лв.

Целта е да бъдат решени проблемите, свързани със съществуващата инфраструктура за питейни и отпадъчни води на територията на гр. Смолян и осигуряване на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води. Основните дейности, предвидени в рамките на проекта, са реконструкция на водопроводна мрежа с изтекъл експлоатационен срок, изграждане на нова водопроводна мрежа и зониране на мрежата, изграждане на нова канализационна мрежа и др.

В резултат от изпълнението на проекта ще бъде подобрено водоснабдяването на града, ще бъдат намалени загубите на вода във водопреносната мрежа и ще бъде увеличен събираният и третиран товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.

     
Източник: ВиК - Смолян; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ВиК - Смолян   ОПОС   ВиК инфраструктура  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...