Water Bulgaria  

Проведе се Годишната среща по проекта за сравнителен анализ на ВиК дружествата

02.07.2020   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От 28 до 29 януари т. г., в Правец, се проведе 6-ата Годишна среща по проекта за сравнителен анализ (бенчмаркинг) на ВиК дружествата в България, съобщиха организаторите от Българската асоциация по водите (БАВ). В мероприятието взеха участие специалисти и експерти по бенчмаркинг от България и чужбина. Партньори на БАВ на събитието в Правец бяха фирмите Акварор – Бояджиев и синове, КМТ Сервиз, Електра Помп и Водни и енергийни спестявания.

Основната тема на събитието - бенчмаркингът като процес на сравняване на собствените бизнес процеси и постижения с тези на други организации с доказани най-добри показатели, беше придружена от специализирания семинар "Оптимизация на работните процеси във ВиК операторите".

"Тази година от БАВ за първи път прилагаме новата бенчмаркинг система на Дунавската водна програма, наречена Utility Benchmarking Platform (UBP), която дава възможност за сравнение на данни на български ВиК оператори с данни на техни колеги от Австрия и редица държави от Източна Европа", обяви бившият вече председател на Асоциацията инж. Иван Иванов.

По време на събитието бяха обсъдени резултатите от сравнителните анализи на ВиК дружествата, а също така и докладът за сравнителен анализ на КЕВР за 2018 г. Дискутирани бяха ключови теми във връзка с оптимизацията на работните процеси при операторите. Като основен проблем бяха посочени енергийните проблеми на ВиК дружествата, които според специалистите са свързани с високата консумация на електрическа енергия от помпи и съоръжения в пречиствателните станции за води.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   КЕВР   сравнителен анализ   бенчмаркинг  

Област: ВиК  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...