Water Bulgaria  

Откриха модернизираната ПСОВ-Добрич - 27.02.2020

27.02.2020   |   Начало»Събитията
 

На 24 февруари по време на официална церемония беше открита новата пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) на град Добрич, съобщиха от районната администрация. В събитието взеха участие кметът Йордан Йорданов, началникът на станцията Димитрина Гамалова и Христо Атанасов, представител на изпълнителите от Обединение Гис Аква БГ.

Реконструираната ПСОВ-Добрич е предназначена за 112 000 еквивалент жители и средно денонощно оразмерително водно количество 24 000 куб. м/ден. В рамките на реконструкцията са извършени множество дейности, сред които модернизация на водната линия. Изградена е нова линия за грубо механично пречистване с бай-пас, нови решетки в сграда, нов аериран пясъкомаслозадържател (АПМЗ).

Цялостно са реконструирани първичните радиални утаители (ПРУ) и трите вторични радиални утаители (ВРУ). Изградени са нови биобасейни, които са проектирани за работа в режим  биологично отстраняване на въглерод и азот, както и за реагентно отстраняване на фосфор.

В рамките на проекта е извършена и модернизация на линията за третиране на утайките. Изградени са два нови метан танка. Монтиран е автоматичен факел за биогаз.

     
Източник: община Добрич

Ключови думи: община Добрич   ПСОВ-Добрич   Гис Аква БГ   ПРУ   ВРУ   АПМЗ  

Област: ВиК  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...