Water Bulgaria  

Представиха Националния координационен център за управление на водите

20.02.2020   |   Събитията
 

На 13 февруари т. г. Министерството на околната среда и водите (МОСВ) представи новия Национален координационен център за управление на водите (НКЦУВ). Неговата заложена функция е да координира работата на институциите по контрола върху дейностите по управление на водните ресурси, отпадъците и качеството на атмосферния въздух. Новата контролна служба е оборудвана с две контролни зали - първата за управление на водите и качеството на атмосферния въздух, а втората за обработка на информация за отпадъците.

По информация на МОСВ вече са достъпни в реално време данните от системата за състоянието на язовирите, стопанисвани от Напоителни системи, Софийска вода и Язовири и каскади. "В момента с най-голямо внимание се следят комплексните и значими язовири под 50% от общия им обем", каза зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков. Системата трябва да получава информация ежедневно от всички оператори.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: НКЦУВ   МОСВ   отпадъци   въздух  

Област: ВиК  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...