Water Bulgaria  

ПСОВ "Златни пясъци" влиза в експлоатация до ноември 2020 г.

23.01.2020   |   Проекти
 

Продължава изпълнението на проект "Подготовка и изпълнение на проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация к.к. "Златни пясъци". Първият етап на проекта за реконструкция, модернизация и разширение на ПСОВ к.к. "Златни пясъци", включващ укрепване на свлачището над пречиствателната станция, е завършен.

В рамките на втория етап са изградени груби решетки, сграда за механично пречистване, басейни за извършване на основните процеси на пречистване, въздуходувна станция, система за управление и др. Входящият поток отпадъчни води е пренасочен към новите съоръжения, за да не се прекъсва процесът на пречистване. Предстои завършване на строително-монтажни работи, изпитания, обучение на персонала, въвеждане в експлоатация в срок до ноември т. г.

Цялостният проект "Подготовка и изпълнение на проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация к.к. "Златни пясъци", на обща стойност 37 150 155,07, осигурени по ОП "Околна среда" 2014-2020 г., трябва да приключи до 30 юни 2023 г.

     
Източник: ЕСИФ; снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕСИФ   ПСОВ "Златни пясъци"   отпадъчни води   ОПОС  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...