Water Bulgaria  

ВиК инфраструктурата в България се оценява на близо 11 млрд. лв.

05.12.2019   |   Бизнес
 

Оценка на ВиК активите публична държавна и публична общинска собственост, направена за първи път, показва, че стойността на ВиК инфраструктурата в България възлиза на близо 11 млрд. лв.

В рамките на проучването по проект "Подпомагане регионалното инвестиционно планиране на отрасъл ВиК" е събрана информация за водоизточниците – каптажи, речни водохващания, пречиствателни станции, водопроводна мрежа, включително съоръженията по нея, помпени и хлораторни станции и други специфични съоръжения, канализационна мрежа, дъждопреливници, канализационни помпени станции, електрически съоръжения, измервателна апаратура и оборудване, както и сгради, които се използват от ВиК операторите. Подземната инфраструктура, с дължина от над 90 хиляди км, е оценена на база наличната документация за тях, без да е извършвано допълнително обследване.

Целта на оценката, обхванала 160 хиляди актива, е да подпомогне по-ефективното финансово управление, отчетност и контрол върху съществуващите ВиК системи и съоръжения от страна на собствениците на публичните активи и ВиК операторите.

     
Източник: МРРБ; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МРРБ   ВиК инфраструктура   ВиК активи  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...