Water Bulgaria  

Отбелязаха Световния ГИС ден с конференция за ВиК сектора

14.11.2019   |   Събитията
 

На 13 ноември т. г. в Гранд хотел София се състоя конференция на тема "ГИС и Инфраструктура за ВиК сектора", с която българското сдружение ГИС Алианс отбеляза Световния ГИС ден. Във форума взеха участие представители на академичните среди и държавната администрация, неправителствени организации, доставчици на обществени и комунални услуги и др.

Сред темите, дискутирани по време на събитието, бяха: картографиране на инфраструктурата и околната среда чрез дистанционни методи, интеграция на експлоатационни данни с ГИС за ВиК мрежи и съоръжения, технологии за умни градове, иновативни подходи при дигитализацията на елементи от съвременната инфраструктура, геопространствени решения за управление на ВиК мрежите и съоръженията, дигиталните двойници и интелигентната инфраструктура, интеграцията между GIS и BIM, виртуалната реалност, приложенията на георадари за ГИС в помощ на ВиК сектора и т. н.

"За шеста поредна година ГИС обществото в България в лицето на ГИС Алианс се събра и синтезира опита и иновациите в бранша. Събитието се превърна в чудесен повод за среща на бизнеса с учащи и администрация – държавна и общинска. Бяха представени успешни проекти и практики в бранша, с които организациите са полезни в прилагането и употребата на достиженията на ГИС технологиите, които са носители на огромен потенциал и притежават доказана през годините висока степен на обществена полезност", коментираха от организацията.

Дейността на ГИС Алианс е посветена на географските информационни системи, улесняването и подпомагането на процеса по развитие и въвеждане на ГИС технологиите в страната. Към момента в сдружението членуват компаниите Геодетект, Географика, Давид Холдинг, Колма, Мапекс, Петершинег енд Каниско България и ТехноЛогика.

     
Източник: ГИС Алианс; снимка: МОСВ

Ключови думи: ГИС Алианс   географски информационни системи   GIS   BIM   ВиК инфраструктура  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...