Water Bulgaria  

Изготвени са прединвестиционните проучвания за ВиК в Столична община - 07.11.2019

07.11.2019   |   Начало»Проекти
 

На 4 ноември в Областен информационен център–София се състоя заключителна пресконференция по проект "Подготовка на регионално прединвестиционно проучване (РПИП) за водоснабдяване и канализация за територията на Столична община". Проектът е финансиран по ОПОС 2014 – 2020 г.

Основна цел на проекта, по който бенефициент е Столична община, е разработването на регионално прединвестиционно проучване за водоснабдяване и канализация за територията на СО, което да спомогне за дефинирането на приоритетните инвестиции във ВиК инфраструктурата за обособената територия на Софийска вода.

По време на събитието ръководителят на проекта инж. Добромир Симидчиев запозна гостите с реализираните дейности и постигнатите резултати. "В рамките на проекта са определени границите на агломерациите на територията на Столична община, анализирано е съществуващото положение, изготвени са прединвестиционни проучвания за всички територии, както и формуляр за кандидатстване за европейско финансиране. Също така са изготвени инвестиционни проекти в идейна фаза и са идентифицирани мерки, целящи постигане на съответствие с директивите на ЕС в областта на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчните води", поясни той.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: Столична община   ВиК инфраструктура   прединвестиционни проучвания   Софийска вода  

Област: Проекти  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...