Water Bulgaria  

Перник, Видин и Силистра реализират ВиК проекти със средства по ОПОС - 22.08.2019

22.08.2019   |   Начало»Проекти
 

ВиК операторите в Перник, Видин и Силистра подписаха договори с министъра на околната среда и водите Нено Димов за изграждане на водна и канализационна инфраструктура с частично финансиране по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." (ОПОС).

Проектът на ВиК Перник включва доизграждане и реконструкция на канализационната мрежа за отвеждане на водите до пречиствателна станция – гр. Батановци. Общият размер на инвестицията възлиза на близо 105 млн. лв., като по ОПОС ще бъдат осигурени 78,6 млн. лв.

ВиК Видин предвижда реконструкция на довеждащ водопровод от помпена станция „Сланотрън“ до гр. Видин, както и частична реконструкция на канализационния колектор, което ще повиши ефективността на работата на пречиствателната станция, която предстои да бъде пусната в експлоатация до края на т. г. Стойността на проекта е 23,6 млн. лв., като ОПОС предоставя близо 18 млн. лв.

В Силистра ще се извърши доизграждане и реконструкция на над 100 км ВиК мрежа и довеждащи водопроводи. С цел повишаване на ефективността на управлението на ВиК системите е предвидено проектиране и изграждане на интегрирана географска информационна система. Проектът е на стойност 79,4 млн. лв., от които 59,4 млн. лв. ще бъдат осигурени по ОПОС като безвъзмездна финансова помощ.

И трите проекта трябва да бъдат финализирани в срок от 49 месеца.

     
Източник: ОПОС

Ключови думи: ОПОС   ВиК Инфраструктура   МОСВ  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...