Water Bulgaria  

Софийска вода с инвестиции за 46,3 млн. лв. през 2019 г. - 27.06.2019

27.06.2019   |   Начало»Бизнес
 

Съгласно петгодишния бизнес план на Софийска вода за периода 2017-2021 г., предвидените инвестиции за тази година са в размер на 46,3 млн. лв., съобщиха от дружеството. След първите две години и половина от изпълнението на плана компанията не само покрива заложеното от КЕВР, но по много от показателите е постигнала по-високи резултати.

"За тези две години и половина от Бизнес план 2017-2021 г.  целият екип на Софийска вода работихме упорито и целенасочено. Посоката ни беше дигитализация и модернизация – на мрежата, на клиентското обслужване, на съоръженията, на инфраструктурата. Направихме повече от обещаното за периода. Знаем, че ни очакват още предизвикателства, предстои още много работа. Желаем със същите темпове и амбиции на най-големия оператор у нас да станем един от най-добрите ВиК оператори в региона – с отлични услуги, гарантирано качество на водата и нарастващо доверие на клиентите в нас", заяви изпълнителният директор на Софийска вода Васил Тренев.

Някои от проектите, които се реализират в момента или предстоят, са: завършен детайлен хидравличен модел на водопроводната мрежа на Столична община; основен ремонт (конструктивно укрепване и подмяна на покривната конструкция) на филтърния корпус в ПСПВ Панчарево на стойност над 1,5 млн. лв.; система за управление на налягането на един от основните стратегически водопроводи на Столична община, т.нар. III-и водопроводен ринг, както и на т.нар. Промишлен водопровод; рехабилитация на резервоар "Под Симеоново", с който ще се осигурява стабилно и непрекъснато водоснабдяване за райони Младост и Студентски.

Съвместно с Университета по архитектура, строителство и геодезия Софийска вода работи по проект за проучване на реалното потребление на вода на глава от населението. Предстои въвеждането на дезинфекция с ултравиолетови лъчи на постъпващата сурова вода в ПСПВ "Бистрица", както и внедряването на софтуер за мониторинг на подаваните количества към водопроводната мрежа.

     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   Веолия   Столична община  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...