Water Bulgaria  

Прeдвиждат промени в наредбата за присъединяване към ВиК системи

20.06.2019   |   Бизнес
 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува за обществено обсъждане проект за изменение и допълнение на Наредба № 4 от 2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи. Промените, подготвени във връзка с приетите изменения в Закона за устройство на територията, са насочени към оптимизиране на процесите на инвестиционното проектиране чрез намаляване на административната и финансовата тежест за възложителите.

Сред предложените изменения са отпадане на предварителния договор, като така ще се създаде  възможност възложителите да заявят получаването на изходни данни и условия за присъединяване към ВиК мрежите, чрез компетентния орган по ЗУТ, едновременно с искането за издаване на визата за проектиране. По този начинпроцесът на инвестиционното проектиране ще се урежда по по-рационален начин и административната тежест за възложителите ще бъде намалена. Компетентните органи по издаването на разрешение за строеж ще поемат служебната комуникация за получаване на становище с изходни данни и условия за присъединяване от операторите и предоставянето му на заявителите.

Проектът на наредбата може да намерите тук.
 

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   ВиК системи   инвестиционно проектиране  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...