Water Bulgaria  

Софийска вода с екологичен сертификат ЕМАS

18.04.2019   |   Бизнес
 

Софийска вода, част от световния лидер на екологични услуги Веолия, е първият ВиК оператор, регистриран от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) по схемата на Европейската общност за управление по околна среда и одит (ЕМАS), съобщиха от дружеството.

Регистрираното съоръжение е Пречиствателната станция за питейна вода Бистрица (ПСПВ Бистрица). "Тя отговаря на високите изисквания на Регламент (ЕО) № 1221/2009 и е признание за образцовата организация и качество на работа в станцията", споделиха от Софийска вода.

Решението за регистрация е издадено от МОСВ въз основа на становище на Районната инспекция по опазване на околната среда – София, което удостоверява, че няма наложени имуществени санкции, издадени наказателни постановления или актове за административни нарушения във връзка с опазването на околната среда.
 
„Регистрацията по ЕМАS е ново доказателство за усилията на целия екип на Софийска вода да държи, спазва и развива висок екологичен стандарт в работата  си", заяви Васил Тренев, изпълнителен директор на дружеството.
 

     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   Веолия   EMAS   ПСПВ Бистрица  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...