Water Bulgaria  

За 4 години МРРБ е инвестирало над 75 млн. лв. в областта на ВиК

28.02.2019   |   Инвестиции
 

През последните 4 години Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е инвестирало над 75 млн. лв. във ВиК инфраструктурата. Реинвестираните от самите ВиК оператори средства, събрани от техните абонати и вложени обратно за подобряване на системите, за същия период възлизат на над 332 млн. лв.

От МРРБ съобщават, че до края на 2020 г. предстои в сектора да бъдат инвестирани нови 1,3 млрд. лв. през оперативна програма "Околна среда 2014-2020", които ще бъдат вложени за изграждане на пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води, реконструкция на съществуващи и построяване на нови водопроводи и съоръжения. Броят на обектите и подобектите надвишава 350.

Понастоящем ВиК секторът се финансира със средства от държавния и общинските бюджети, от оперативни програми на Европейския съюз, от ПУДООС, от ВиК дружествата, както и заем от Световната банка, който възлиза на на малко над 130 млн. лв. и е насочен за изграждане на два язовира за питейна вода – "Пловдивци" и "Луда Яна", както и за рехабилитация на стената на яз. "Студена".

     
Източник: МРРБ; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МРРБ   ВиК инфраструктура  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Инвестиции

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...