Water Bulgaria  

Започна модернизацията на пречиствателна станция Приморско-Китен

10.01.2019   |   Проекти
 

С церемония по символична първа копка на пречиствателна станция Приморско-Китен бе дадено началото на дейностите по изпълнение на интегрирания инвестиционен проект във водния сектор на агломерацията. На събитието присъстваха зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова и кметът на община Приморско Димитър Германов.

"Това е физическото начало на един дългоочакван, но успешен проект – резултат от усилията и доказателство за доброто сътрудничество между държавата, в лицето на Министерството на околната среда и водите, и местната власт, в лицето на община Приморско. Изпълнението на проекта ще доведе до положителни ефекти за качеството на околната среда, чистотата на Черно море и развитието на бизнеса и местната общност", подчерта зам.-министър Николова.

С реализацията на проекта, който е на стойност 22,3 млн. лв., ще се увеличи капацитетът на пречистване на отпадъчните води и съоръжението ще има възможност да обслужва още 55 000 жители и гости на Приморско и Китен. Основната част от финансирането за реконструкцията, модернизацията и разширяването на пречиствателната станция, както и за реконструкция на прилежаща инфраструктура и съоръжения, се осигурява по Оперативна програма "Околна среда".

     
Източник: ОПОС

Ключови думи: ОПОС   МОСВ   пречиствателна станция   отпадъчни води  

Сентра ООДКселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Сентра ООДКселекс
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиОбществени поръчки/ТърговеПартньориРеализацииФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...