Water Bulgaria  

Започна обществена консултация за ЕС законодателството в областта на водите - 06.12.2018

06.12.2018   |   Начало»Бизнес
 

Европейската комисия публикува въпросник на 23 езика за обществена консултация по повод проверката на състоянието на законодателството на ЕС в областта на водите. Това обхваща Рамковата директива на ЕС за водите, свързаните с нея директиви (Директивата за подземните води и Директивата относно стандартите за качество на околната среда) и Директивата за наводненията.

Основна цел на консултацията е събирането на актуални мнения от заинтересованите страни за политиката по водите и директивите на ЕС, обхванати от настоящата проверка за съответствие "Fitness Check". Оценката на директивите ще се извърши под формата на проверка за пригодност, чиято цел е да се оцени цялостно политика в ЕС и да се установи дали настоящата регулаторна рамка е целесъобразна.

Периодът на консултация продължава до 4 март 2019 г., а въпросникът е достъпен за попълване на уеб страницата на Европейската комисия.

     
Източник: МОСВ; снимка: Dreamstime

Ключови думи: МОСВ   Fitness Check   подземни води   политика за водите  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...