Water Bulgaria  

Експерти обсъдиха новия подход за опазване на питейните води

22.11.2018   |   Бизнес
 

На 21 ноември т. г. се проведе заседание на Съвета на учените към министъра на околната среда и водите Нено Димов, на което бяха разгледани новият подход за опазване на водите за питейно-битово водоснабдяване и подготвяните промени в Закона за водите.

"Желанието на министерството е нашият научен съвет да е първият кръг от хора, който разглежда предложенията за промени в Закона за водите. Подхождаме към предложението за промяна в модела за опазване на водите за питейно-битово водоснабдяване с разбирането, че темата е национално отговорна и е от изключителна важност. Затова днес започваме дискусия, която ще се разшири и с други институции и заинтересовани организации", коментира министър Димов.

Предложените промени на режима на опазване на водите за питейно-битово водоснабдяване се основават на възприетата от Европейската общност концепция за защита на база оценка на риска. Проектът включва въвеждане на три нива на защита – "защитен пояс", "охранителна зона" и "зони за защита на водите". Предстоят дискусии по темата с местните общности и стопанските субекти.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   питейни води   водоснабдяване  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...