Water Bulgaria  

МРРБ отчете добро състояние на деветте язовира за питейно-битово водоснабдяване - 27.07.2018

27.07.2018   |   Начало»Бизнес
 
Стените и съоръженията на деветте големи язовира за питейно-битово водоснабдяване, които се стопанисват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) чрез ВиК операторите, са в добро експлоатационно състояние, съобщиха от министерството. Отчетено е, че съоръженията не преливат, а състоянието и нивата им се наблюдават постоянно.
 
"Христо Смирнески", "Ново Паничарево“ и "Студена" се изпускат с цел превантивно освобождаване на обем контролирано, като изпускането е със стойности под допустимите за съответното съоръжение. Язовирите "Среченска бара", "Боровица", "Камчия", "Ясна Поляна", "Йовковци" и "Асеновец" са с количества в рамките на общия им обем и не се изпускат.
 
От МРРБ допълниха, че нивата във всички язовири се поддържат в съответствие с подадения от Министерството на околната среда и водите одобрен месечен график, а за осигуряване на необходимата проводимост речните легла до 500 метра след язовирните стени са почистени.
     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   язовир   питейно-битово водоснабдяване  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...