Water Bulgaria  

Обсъдиха възможности за подобряване на достъпа до вода и санитария

14.06.2018   |   Събитията
 
На 7 юни т. г. се състоя работна среща на тема "Подкрепа за постигане на равноправен достъп до вода и санитария в България". Събитието се проведе в рамките на проект "Подобряване на равноправния достъп до вода и санитария в България".
 
Във форума взе участие заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова, която заяви, че изготвяният от МРРБ Закон за ВиК ще продължи започнатата през 2009 г. реформа в отрасъла и ще обедини разпокъсаната нормативна уредба. Тя изрази увереност, че законът ще допринесе за устойчивото развитие на ВиК услугите в страната и постигането на съответствие с европейските изисквания.
 
"През последните 10 години са вложени значителни средства в развитието на ВиК инфраструктура, но новите предизвикателства налагат търсенето и прилагането на иновативни и интегрирани решения", коментира Крумова. Тя добави, че общите усилия на държавните институции и местните власти, бизнеса и гражданските организации са от съществено значение за гарантирането на равноправен достъп на всички граждани до качествени ВиК услуги, въпреки негативните демографски тенденции, климатичните промени и постоянно увеличаващите се европейски изисквания.
     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   ВиК отрасъл   Закон за ВиК   ВиК услуги  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...