Water Bulgaria  

Близо 1,6 млрд. лв. предстои да бъдат инвестирани във ВиК инфраструктура - 31.05.2018

31.05.2018   |   Начало»Инвестиции
 

1,59 млрд. лв. по линия на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." ще бъдат инвестирани в изграждане или реконструкция на водопроводи, канализация, пречиствателни станции и други съоръжения в 51 населени места, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на организирания от МРРБ дискусионен форум "Новите инвестиции във ВиК инфраструктура".

Обявените инвестиции за програмния период предвиждат реконструкция и изграждане на близо 1300 км ВиК мрежа, както и построяване на две нови пречиствателни станции за отпадъчни води в област Бургас. Едната е планирано да обслужва курортите Св. Влас и Елените, а другата - Карнобат. В рамките на периода ще бъде изградена и пречиствателна станция за питейни води в Шумен. Планирано е още реконструиране на 15 пречиствателни станции за отпадъчни води, една за питейни води и 146 помпени станции, както и колектори и вътрешна ВиК мрежа, стана ясно още по време на форума.

"Тези близо 1,6 млрд. лв. са приоритизирани на база най-належащи нужди. Ресурсът е огромен, като ще се измерва дългосрочният ефект от него както върху инфраструктурата, така и върху потребителите", подчерта министър Нанков в рамките на събитието. Вицепремиерът Томислав Дончев пък допълни, че инвестициите във ВиК инфраструктура ще продължат, а средствата за ВиК отрасъла за България ще са със сходен обем в следващия европейски бюджет.

С презентациите на министър Николай Нанков, заместник-министър Малина Крумова и Иванка Виденова, директор на дирекция "Водоснабдяване и канализация", изложени по време на дискусионния форум, може да се запознаете на сайта на МРРБ.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   ВиК инфраструктура   ОПОС 2014-2020  

Област: Инвестиции  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...