Water Bulgaria  

ЦПО към БАВ организира курс за енергийна ефективност във ВиК отрасъла

16.05.2018   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Центърът за професионално обучение (ЦПО) към Българска асоциация по водите (БАВ) организира специализиран курс на тема "Енергийна ефективност в българския ВиК отрасъл". Обучението ще включва три етапа - теоретичен, практически и изпити.

Теоретичният етап ще бъде с продължителност 5 дни и ще се състои в София - от 28 май до 1 юни (включително). Практическият етап ще продължи 3 дни и ще включва демонстрация и придобиване на опит за измерване и изчисляване на енергийна консумация на избрано от курсистите съоръжение в зависимост от нуждите на съответното ВиК дружество с цел изготвяне на проектно предложение за енергийно ефективно решение.

За тази цел курсистите ще могат да използват необходимите средства - измервателни уреди и софтуерни решения, предоставени им от организаторите. Част от практическия етап на курса ще бъде и посещение на енергийно независима помпена станция в София-област. "След втория етап курсистите ще могат да ползват измервателните уреди на БАВ и да ползват при необходимост експерт от БАВ за извършване на енергийния одит и изготвянето на съответният план за енергийна ефективност", поясняват от Асоциацията.

Изпитната част от обучението ще включва представяне на резултатите от направени измервания с предоставената апаратура и изготвено проектно предложение за енергийно ефективно решение на дадено съоръжение. Заключителният етап ще продължи 1 ден. Успешно завършилите курса ще получат официален държавен документ за квалификация - удостоверение за част от професия, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Повече информация за обучението може да намерите тук.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   ЦПО   ВиК   енергийна ефективност  

Област: Обучения  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...