Water Bulgaria  

Софийска вода планира инвестиции в размер на над 51 млн. лв. през 2018 г.

11.05.2018   |   Инвестиции
 

Ръководството на Софийска вода обяви, че през настоящата година планира да реализира инвестиционна програма в размер на 51,7 млн. лв. - с 6,5 млн. лв. повече от инвестициите на дружеството през 2017 г. Основен фокус на инвестиционните проекти тази година ще бъдат канализационната мрежа и пречистването на отпадъчни води, поясниха от компанията.

"Продължаваме да планираме инвестиции във всички ключови елементи, свързани с нашия ангажимент за предоставяне на качествени ВиК услуги към жителите на Столична община – от съоръжения за водовземане и пречистване на води, по пътя на пречистените води, през резервоари и хлораторни станции към канализационната мрежа и пречиствателните станции за отпадъчни води. Подобряваме системите за мониторинг и контрол, включително осигуряваме най-новото и модерно лабораторно оборудване за изследване на питейните и отпадъчни води", заяви изпълнителният директор на Софийска вода Арно Валто.

Той допълни, че сред приоритетите на дружеството продължава да бъде подобряването на управлението на водния ресурс, доставката на питейна вода с високо качество за жителите на столицата и екологосъобразното й връщане в природата.

В рамките на настоящата година са планирани подобрения в метан-танковете и когенераторите на СПСОВ Кубратово, която пречиства софийската отпадъчна вода, за да я върне в р. Искър, а от утайките станцията създава енергия. "Превърнахме Кубратово в отражение на дългогодишния ни ангажимент за иновации, за да бъдем естествена част от кръговрата в природата. Инвестициите в енергийната ефективност на станцията, както и тези в станцията ни за питейни води в Бистрица, ще продължат да бъдат основен приоритет за нас", подчерта Станислав Станев, директор "Експлоатация и поддръжка".

     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   СПСОВ Кубратово   инвестиционни проекти  

Област: Инвестиции  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...