Water Bulgaria  

ПСОВ Кубратово с награда за иновации в управлението на водите

29.03.2018   |   Бизнес
 

Софийската пречиствателната станция за отпадъчни води в Кубратово беше отличена за значителен принос във ВиК сектора със специален акцент върху иновациите в намаляване на енергийното потребление и кръговата икономика на шестите годишни награди за обмен в областта на енергията и водата, които се проведоха на 14 март т. г. в Лисабон. В престижната международна платформа бяха отличени компании в девет различни категории. Софийска вода спечели приза за управление на питейни и отпадъчни води.

"Това е признание за иновация в реализирането на устойчиво управление на питейни и/или отпадъчни води. Наградата отличава високото постижение на дружеството в сферата на устойчиво управление на водните ресурси  в градска среда. Тя отразява осъществената амбиция на Софийска вода да управлява целия воден цикъл на град София с високо качество на услугите водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадъчни води, предоставяни на жителите на Столична община", коментират от Софийска вода.

В дейността си дружеството използва много енергоемки активи, потреблението на електроенергия за които през 2017 г. е било над 25 400 МВтч. Повече от 91% от електроенергията, необходима за услугите от водния цикъл на София, се доставя от енергийно независимата СПСОВ. Това е основната причина за класирането сред иновативните проекти на годината в сферата на кръговата икономика, допълват от дружеството.

"Обновихме Софийската ПСОВ така, че тя е пример за кръгова икономика в страната и в Източна Европа. Оценяваме високо тази награда, тъй като тя е отражение на дългогодишния ни ангажимент за иновации, ангажимент да бъдем част от естествения кръговрат в природата и не на последно място, на ангажимента ни към обществото, гражданите на София и екологичните цели на Столичната община", заяви по повод наградата изпълнителният директор на дружеството Арно Валто.

     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   СПСОВ Кубратово   кръгова икономика   енергийна ефективност  

Област: Бизнес  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...