Water Bulgaria  

Откриха Булаква 2018

27.03.2018   |   Събитията
 

Десетото юбилейно издание на конференцията Булаква, организирана от Българската асоциация по водите (БАВ), бе открито днес от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. Форумът на тема "Инвестиционни предизвикателства пред водния сектор – иновативни решения и финансови стратегии" по традиция се провежда в рамките на специализираното изложение за ВиК сектора Вода София, което също бе открито днес и ще продължи до 29 март в Интер Експо Център - София.

"Финансирането на водния сектор, на ВиК отрасъла, на устойчивото развитие и опазване на водните ресурси е изключително голямо предизвикателство не само за Европа, но и за целия свят", заяви зам.-министър Крумова по време на откриването.

Булаква 2018, която се провежда на 27 и 28 март, ще постави фокус върху предстоящите приоритети, перспективите и изискванията в тази сфера и ще представи иновативни решения и финансови стратегии за водния сектор.

"Големите проекти и значителните нужди от инвестиции в областта на околната среда, които предстоят да бъдат реализирани, изискват мобилизирането на целия национален управленски, експертен и изпълнителски ресурс, за постигане изискванията на европейското законодателство", подчерта председателят на БАВ инж. Иван Иванов при откриването на събитието.

В тазгодишното издание на конференцията участват председателят на Унгарски воден клъстер и доскорошен председател на Европейската водна асоциация (EWA) Кароли Ковч и председателят на комитета по икономика на Европейската федерация на националните асоциации по ВиК услуги (EurEau) Клара Ром, допълват от БАВ.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   Булаква   Вода София  

Област: Събития  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПартньориРеализацииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...