Water Bulgaria  

Адара Инженеринг представя услуга на Grundfos за енергийна проверка на помпени системи

16.03.2018   |   Бизнес
 

Производителят на помпи Grundfos предлага у нас услуга за енергийна проверка на помпени системи с цел намаляване консумацията на енергия и финансовите разходи, съобщиха от фирма Адара Инженеринг, вносител и партньор на компанията в България.

"Енергийната проверка представлява преглед на базовата консумация на енергия и на разхода през жизнения цикъл. Анализите на разхода през жизнения цикъл (LCC – life cycle cost) са полезни, когато клиентът иска да оптимизира консумацията на избраната помпа или да избере ново помпено решение. Сред ползите са получаване на точна информация за потреблението на енергия и подобрен екологичен профил на помпените системи", поясняват от Адара Инженеринг.

Предлаганият от Grundfos пакет за енергийна оптимизация включва анализ на помпите и помпените системи и преглед на потреблението им въз основа на данните от обозначителните табелки, възрастта и оперативните им часове. Инженерният екип на Grundfos извършва проверката на територията на обекта, а клиентите получават детайлен доклад за състоянието на всички помпени системи в експлоатация, както и съвети за постигане на оптимална производителност.

"10% от потреблението на електроенергия по света се дължи на работата на помпи. Две от всеки три помпи използват с до 60% повече енергия от необходимото. Цели 4% от общата световна консумация на електроенергия може да бъде спестена, ако всеки бизнес подмени използваните помпи и помпени системи с енергийноефективни. Редовната проверка на енергийната ефективност на помпите предлага възможности за значително намаляване на разходите за бизнеса. Една индустриална сграда може да постигне около 26% годишни икономии на енергия, а един хотел например - до 80%", допълват от Адара Инженеринг.

     
Източник: Адара Инженеринг

Ключови думи: Адара Инженеринг   Grundfos   енергийна проверка   помпени системи   енергийна ефективност  

Област: Бизнес  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииПредстоящоИнвестицииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...