Water Bulgaria  

Състоя се четвърта годишна среща по проекта за процесен бенчмаркинг във ВиК дружества

08.03.2018   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 20 и 21 февруари т.г. в Стара Загора се проведе четвъртата годишна среща по проект "Процесен бенчмаркинг във ВиК дружества в България", организирана от Българска асоциация по водите (БАВ). Проектът се изпълнява по системата на Фондация "Европейско сътрудничество за бенчмаркинг" (EBC Foundation).

Във форума се включиха представители на участващите в проекта 11 ВиК оператори, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова, Филип Велер от Международната асоциация на ВиК операторите във водосборната област на река Дунав (IAWD), Питър Дане от EBC Foundation, представители на ВиК дружества извън проекта, компании от водния сектор и др.

Тема на дискусия по време на срещата бяха резултати от бенчмаркинг данни на ВиК операторите, ключови области, свързани с данните, регулаторни изисквания към ВиК операторите по отношение на регистри и бази данни и др. В рамките на събитието се проведе и семинарна програма, посветена на търговската и финансова ефективност, ефективността на ползване на водните ресурси, пречистването и отвеждането на отпадъчни води, енергийната ефективност в бранша и др.

Форумът завърши с ролева игра, в която участниците се разделиха на две групи, за да изработят сградни водоснабдителни системи. Ментор на професионалистите в състезанието беше инж. Георги Владов, зам.-председател на БАВ и управител на ВиК–Видин. В играта бяха отличени и двата тима, а цел на инициативата беше споделянето на ноу-хау и добри практики в областта.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   ВиК дружества   процесен бенчмаркинг   EBC Foundation  

Област: Събития  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...