Water Bulgaria  

IFAT 2018 с традиционна конференция за устойчивост във водния сектор

15.05.2018   |   Предстоящо
 

Шестото издание на международната конференция за гъвкавост и устойчивост във водния сектор, организирана от Европейската асоциация по водите (EWA) в сътрудничество с Японската асоциация за канализационни работи (JSWA) (JSWA) и Федерацията по водна околна среда (WEF), ще се проведе между 15 и 18 май т.г. в Мюнхен.

Форумът по традиция ще се състои в рамките на изложението за управление на питейни и отпадъчни води, отпадъци и суровини IFAT, което започва с ден по-рано - на 14 май.

Сред водещите теми в конферентната програма са: гъвкавост на водните услуги; възстановяване и оползотворяване на ресурси; инвестиции, управление и адаптиране на инфраструктурата; устойчивост на водния бизнес, включително стратегии за планиране и управление с цел повишаване устойчивостта по отношение на околната среда, икономиката и работната сила и др.

"Устойчивостта е сред набиращите все по-голяма популярност теми във водния сектор. С повишаване честотата на разрушителни събития, като наводнения, земетресения и дълготрайни суши в целия свят, на преден план излиза въпросът как да защитим наличните водни ресурси чрез ограничаване на щетите върху качеството на водата и инфраструктурата. Такива събития могат да окажат дълготрайно и широкообхватно отрицателно въздействие върху потребителите, околната среда и бизнеса", коментират организаторите.

Международната конференция отново ще предложи платформа на участници от целия свят за обмяна на идеи, опит и потенциални решения на някои от най-критичните проблеми във водния бранш. Експерти ще споделят реални примери, добри практики и иновативни технологии за подобряване на устойчивостта в сектора.

     
Източник: EWA

Ключови думи: IFAT   EWA   устойчивост във водния сектор   конференция  

Област: Предстоящо  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Предстоящо

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...