Water Bulgaria  

КЕВР сключи партньорство с комисията за водната индустрия в Шотландия - 25.01.2018

25.01.2018   |   Начало»Събитията
 
Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за водната индустрия в Шотландия (WICS) сключиха споразумение за сътрудничество, чрез което се създава правна рамка за задълбочаване на двустранните контакти. То беше подписано от председателя на КЕВР доц. Иван Иванов и главния изпълнителен директор на WICS Алън Съдърланд.
 
Двата регулатора предвиждат да обменят информация за регулаторните политики на двете държави във ВиК сектора. Ще се споделя и опит по различни регулаторни въпроси и ще се развива административния капацитет чрез участие в специфични обучителни дейности като семинари, работни срещи и конференции.
 
"Сътрудничеството с регулаторите от други страни е особено важно за Комисията за водната индустрия в Шотландия, тъй като това е възможност за запознаване с успешни практики, които могат да бъдат в полза на потребителите", заяви Алън Съдърланд.
 
Доц. Иван Иванов. информира представителите на WICS за приоритетите в работата на КЕВР, свързани с промените във водния сектор, насочени към неговото устойчиво и ефективно развитие. Изтъкнато беше, че в настоящия период в България се провежда дълбока  реформа във водния сектор.
     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   WICS   воден регулатор   Шотландия  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...