Water Bulgaria  

Нова наредба регламентира изискванията за ВиК операторите и квалификацията на персонала им - 25.01.2018

25.01.2018   |   Начало»Бизнес
 
Министерският съвет прие Наредба за изискванията и критериите за ВиК операторите и квалификацията на персонала им, с която се цели уеднаквяване па правилата за предоставяните от тях услуги и повишаване на качеството им.
 
Наредбата определя основните критерии, на които следва да отговарят ВиК операторите по отношение на ефективността на приходите, внедряване на системи за управление на качеството, както и необходимото оборудване за извършване на дейността им. Въведени са минимални професионални и квалификационни изисквания към управленския, техническия и стопанско-административния персонал и изисквания за повишаване на квалификацията на служителите във ВиК дружествата. Определени са и условия за провеждане на обучение с оглед на подобряване на качеството на предоставяните ВиК услуги. 
 
ВиК операторите трябва да изпълнят изискванията по Глава втора "Изисквания и критерии, на които трябва да отговарят ВиК операторите" края на 2019 г. 
     
Източник: МС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   ВиК оператори   ВиК дружества  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...