Water Bulgaria  

Работна среща на АВиК се проведе в МРРБ

13.07.2017   |   Събитията
 
На 6 юли т.г. в Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) се проведе работна среща с областните управители в качеството им на председатели на асоциациите по ВиК. Срещата бе организирана по покана на заместник-министъра на МРРБ Малина Крумова.
 
На работната среща бяха обсъдени въпроси, свързани с текущите проекти, изпълнявани в отрасъл ВиК, както и бяха дадени указания по конкретни казуси и коментирани предизвикателствата пред реализирането на приоритетите за отрасъла.
 
"Важно е да има едно единно разбиране по отношение на съдържанието на ВиК отрасъла и реформата в него. В момента е достигнат такъв етап на изпълнение на реформата, който изисква активни действия, както от страна на държавата така и от страна на асоциациите по ВиК", подчерта Малина Крумова.
 
От страна на МРРБ бе предложение асоциациите по ВиК да дават предложения за промяна в законодателната уредба за ВиК отрасъла, като така тя да се прилага по-гъвкаво и да се отстранят законовите пропуски. Заместник-министъра изрази готовност за оказване на съдействие при възникнали проблеми както с дейността на асоциациите, така и във връзка с администриране на отделните процеси.
     
Източник: Областна администрация Пловдив

Ключови думи: МРРБ   АВиК   Пловдив  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Събитията

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...