Water Bulgaria  

Първият семинар по конкурс Екообщина засегна темата за управление на водите - 25.05.2017

25.05.2017   |   Начало»Събитията
 
На 23 май т.г. във Френския институт, София, се проведе първият семинар, част от конкурса Екообщина, на тема "Оптимизиране на битово-питейното водоснабдяване и устойчиво управление на отпадъчните води". Официален гост на откриването бе заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова.
 
В първия семинар се включиха няколко гост-лектора от Франция - Маркюс Агбекодо, директор на Агенция за водите „Артоа–Пикарди”, Гаетан Боае, директор водоснабдяване и канализация, агломерационна общност Ланс-Лиевен и Жан-Пиер Бланкар, заместник-председател на агломерационна общност Ланс-Лиевен, както и над 40 представители на местната власт, експерти и партньори на инициативата.
 
"Темата за устойчивото управление на водите е изключително интересна, тъй като позволява да кръстосаме българските и френските гледни точки, като това се превърне във възможност за обмяна на опит. Днес засягаме две много важни теми, като какви са ползите от междуобщинските сдружения за управление на водите и каква е ролята на публично-частните партньорства, като тяхното обсъждане ще бъде полезно и за двете страни", заяви посланикът на Франция в България Н.Пр. Ерик Любедел пред присъстващите на форума.
 
От българска страна лектори на събитието бяха Таня Христова, кмет на Габрово, която представи добрите практики в града, и Светла Иванова, държавен експерт в отдел "Програмиране и планиране" на Министерството на околната среда и водите". Следващият семинар от инициативата ще е на тема "Устойчиво управление на битовите отпадъци – от събирането до икономическото и енергийното им оползотворяване" и ще се състои на 31 май т.г.
     
Източник: Екообщина

Ключови думи: Екообщина   Френски институт   управление на водите  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Събитията
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...