Water Bulgaria  

ОПОС отпуска средства за доизграждане на водния цикъл във Враца

31.10.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Водният цикъл на Враза ще бъде завършен в идния програмен период на Оперативна програма “Околна среда” 2014-2020 (ОПОС), стана ясно от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Предвижда се допълнително финансиране от 80 млн. лв. за започнатия вече проект, при който обаче някой дейности не са били изпълнени докрай или все още са само проект. Сега тези дейности ще бъдат финализирани и изпълнението на проекта ще предостави по-високо качество на вода на жителите на града и ще сведе авариите до минимум.

В рамките на проекта ще бъде изградена и рехабилитирана още 36 км ВиК мрежа в градската част. Ще се извърши реконструкция на два магистрални водопровода, които доставят вода на Враца от яз. „Среченска бара“, поясниха от МОСВ.

Освен това се предвижа и пълно обновяване на пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) с ново механично и електрооборудване, както и изграждане на нови и обновяване на стари сгради и съоръжения.

Очаква се проектът, който е един от най-големите по ОПОС, да бъде завършен в рамките на следващите 26 месеца. Общата стойност на проекта надхвърля 136 млн.лв.

В рамките на новия програмен период на ОПОС “Околна среда” 2014-2020 ще бъде изграден нов воден цикъл в Асеновград на стойност 106 млн. лв., съобщиха още от МОСВ.

     
Източник: МОСВ; снимка: Pixabay

Ключови думи: МОСВ   ВиК реконструкция   ОПОС   ПСОВ  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...