Water Bulgaria  

Отпускат над 1 млрд. лв. по ОПОС за ВиК сектора през следващата година

20.10.2016   |   Бизнес
 

Оперативна програма “Околна среда 2014 – 2020” (ОПОС 2014 - 2020) планира отпускане на безвъзмездна финансова помощ за подобрения във ВиК сектора в размер над 1 млрд. лв., стана ясно от публикувания от ОПОС план за инвестиции по Приоритетна ос “Води” за следващата година.

Предвиждат се две основни цели, в които да се насочат финансовите средства – реализиране на регионални прединвестиционни проучвания (РПИП) за райони с нови и консолидирани ВиК оператори относно нуждите за инвестиции и изграждане на ВиК инфраструктура.

За РПИП се предвиждат 15 млн. лв., а за изграждането на ВиК инфраструктура, което включва увеличаване броя на агломерациите в съответствие с изискванията на Директива 91/271/ЕИО относно пречистване на отпадъчни води и на Директива 98/83/ЕО за качеството на питейната вода, са предвидени 1 112 000 000 лв.

Финансовата помощ ще бъде предоставена от Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд, Кохезионния фонд на Европейския съюз и Европейския фонд за морско дело и рибарство.

Работният план на ОПОС 2014 - 2020 за следващата година, който включва и Приоритетна ос “Натура 2000”, е наличен тук.

 

     
Източник: ОПОС

Ключови думи: ОПОС   безвъзмездна финансова помощ   ВиК инфраструктура   прединвестиционни проучвания   работна програма  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...