Water Bulgaria  

Конференцията на БАВ за намаляване загубите на вода предвижда дискусия за превенция на кражби

12.10.2016   |   Предстоящо
 

Осмата международна конференция, ”Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи”, която се организира от Българската асоциация по водите (БАВ), и която ще се проведе на 1 ноември т.г. в София, ще акцентира върху законовата уредба за превенция на кражби, поясниха от асоциацията.

Конференцията ще се състои от четири основни панела. Първият от тях ще представи законовата и институционалната рамка и въпросите как тя помага или пречи в процеса за намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи. Вторият панел ще представи презентации по темите за зониране на ВиК мрежи и управление на налягането. Фокусът на третата част от конфренецията ще бъде проблемът за измерване загубите на вода и щетите върху търговските предприятия.

Последният дискусионен панел на вече традиционно провеждащата се конференция за намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи, е озаглавен "Кражби на вода: Законодателна и институционална рамка". Той ще акцентира специално върху нерегламентираното използване на вода в страната, което в последните години добива големи размери (цели квартали използват вода нерегламентирано). В този смисъл дискусията ще представи експертни мнения по темата за промяна на законодателната рамка с цел премахване на проблема с кражбите на вода. Ще бъдат обсъдени също добрите практики при откриване на незаконни ВиК отклонения и нерегламентирано използване на вода, поясниха от БАВ.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   загуби на вода   превенция загуби на вода   конференция  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...