Water Bulgaria  

БАВ организира традиционния национален семинар "Пречистване на отпадъчни води"

06.10.2016   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова


На 29 септември т. г. в Старосел се проведе традиционният национален семинар "Пречистване на отпадъчни води", организиран от Българската асоциация по водите (БАВ). В събитието се включиха представители на институции, управители на ВиК оператори, главни инженери в дружествата, ръководители на ПСОВ, представители на научните среди и бизнеса и др.

"Очаквах този голям интерес, защото темата за пречистването на отпадъчните води е наистина актуална. Знаете колко много ПСОВ бяха изградени и е време да говорим за това как се експлоатират и дали наистина изпълняват целите, за които са направени", коментира председателят на БАВ инж. Иван Иванов в своето приветствие към присъстващите.

Гост на събитието бе Ивета Маринова, началник на отдел "Стратегическо управление" в дирекция "Водоснабдяване и канализация" на МРРБ, която поднесе приветствие от името на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Акцент в него бе поставен върху предизвикателството да се намерят дългосрочни и устойчиви решения и да бъдат дефинирани подходящите алтернативи за отвеждане и пречистване на отпадъчни води.

Семинарът продължи с презентация на Георги Терзов, началник на отдел "Управление на речните басейни" в дирекция "Управление на водите" на Министерство на околната среда и водите (МОСВ). Той говори за политиката на ведомството за изграждане на пречиствателни станции за отпадъчни води – изпълнение на европейските директиви. Йоланта Колева, началник на отдел "Контрол и решаване на спорове – ВиК услуги" в Комисията за енергийно и водно регулиране представи темата "Ефективно управление на ПСОВ, с цел оптимизиране на експлоатационните разходи".

Партньори на събитието бяха компаниите МЦ-Баухеми, КВТ Констракшън и Aтлас Копко България. За ремонта и защитата на стоманобетонни конструкции и съоръжения в ПСОВ говори Костадин Костадинов, управител на МЦ – Баухеми.
Във втори панел модератор беше проф. д. н. инж. Румен Арсов, член на УС на БАВ, посветен на механичното и биологично пречистване на отпадъчните води, опита на ВиК – Русе сподели инж. Валери Станчев, ръководител на градската пречиствателна станция за отпадъчни води. Решения за управление на отпадъчните и повърхностни води даде Теменужка Павлова от КВТ Констракшън, част от KWT Group. За българския опит в механичното пречистване на отпадъчни води разказа инж. Даниела Джингарова, представител на ПроСтрийм Груп. Темата "Ефективност и технология за получаване на компресиран въздух с ниско налягане" представи Берт Диркс от Aтлас Копко.

Модератор на третия панел, озаглавен "Експлоатация и оптимизация на пречиствателни съоръжения в ПСОВ" , беше доц. д-р инж. Ирина Рибарова от УАСГ. В заключителната част участие взеха Желяз Рангелов, старши мениджър "Пречистване на отпадъчни води" в Софийска вода, инж. Добри Делчев от Делчев и Син – ДИД, Невио Корна от СИАД България и инж. Мариана Колева от УАСГ.

     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   отпадъчни води   ВиК   пречиствателни станции   МЦ-Баухеми   КВТ Констракшън   Aтлас Копко България  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...