Water Bulgaria  

Открити са обновените водни съоръжения на град Габрово

05.10.2016   |   Реализации
 

Открити са обновените водни съоръжения на град Габрово, реконструирани по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.”. Проектът с една от най-големите инвестиции до момента, който стартира преди 11 години, има готови ремонти на 120 км ВиК мрежи в града и две пречиствателни станции - за питейни и отпадъчни води.

Стойността на реализираните проектни дейности е 87,8 млн. лв., което е близо 40 млн. по-малко от заложената прогнозна стойност от 123,5 млн. лв.

Проектът включва изпълнението на дейности като реконструкция на пречиствателна станция за питейни води, ремонт на четири помпени станции и изграждане на нова, рехабилитация на водоснабдителна система и канализационната мрежа, реконструкция на пречиствателна станция за отпадъчни води и др.

С реализирането на проекта се постига намаляване на техническите водни загуби в разпределителната мрежа от 73% до 39%, намаляване на инфилтрацията в канализационната система от 85% до 12% и увеличаване на свързаността към канализационната система от 79% до 96%, поясниха от общината.

Наред с модернизирането на ВиК системата в града, изпълнението на проекта отваря нови работни места, допълниха от община Габрово.

     
Източник: община Габрово

Ключови думи: община Габрово   ОП Околна среда 2007-2013 г.   ВиК ремонти  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...