Water Bulgaria  

Модернизираната ПСОВ-Златни пясъци ще бъде с разширен капацитет

28.07.2016   |   Проекти
 
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Варна Иван Портних подписаха договор за модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води в Златни Пясъци. Втората фаза на инвестицията е на стойност 37,2 млн. лв. и ще бъде финансирана по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020".
 
ПСОВ-Златни пясъци е открита през юли 1983 г. и е предназначена за обслужване на 20 хил. от комплекса и околните курортни селища – Ален мак, Чайка и Ревиера. Предвид разрастването на курорта и ръста на туристите, капацитета на пречиствателната станция ще бъде разчетен за 72 хил. души през лятото и 18 хил. души през зимата.
 
През 2014 г. по първата фаза на проекта е изградено дълбоководно заустване, което отвежда отпадъчните води на 2321 м в морето. С реализирането на втората фаза на проекта ще бъдат изградени четири главни гравитачни битови канализационни клона с дължина 5км и общо 265 сградни отклонения.
     
Източник: МОСВ

Ключови думи: ПСОВ   Златни пясъци   ОПОС 2014-2020  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПартньориПроектиСъбитиятаИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/Семинари
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...