Water Bulgaria  

БАВ проведе семинар на тема "Качество и контрол на питейните води"

16.06.2016   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
На 9 и 10 юни т.г. в Габрово Българската асоциация по водите (БАВ) проведе Национален семинар на тема „Качество и контрол на питейните води“. Участие в него взеха кметът на Габрово Таня Христова, председателят на БАВ инж. Иван Иванов, както и редица експерти от цялата страна, включително представители на ВиК дружества, ръководители на пречиствателни станции за питейни води (ПСПВ), представители на общини, министерства, научните среди и др.
 
Основната цел на семинара бе да запознае специалисти от водния сектор с последните технологични решения и добри практики в областта на мониторинга и пречистването на питейните води и оборудването на пречиствателните съоръжения.
 
Събитието бе открито с презентация на тема „Реформите в отрасъл ВиК“, проведена от инж. Иван Иванов. В рамките на първия панел бяха обсъдени и възможностите за предоставяне на финансиране във водния сектор чрез Оперативна програма „Околна реда 2014 - 2020 г.“. Вторият панел с тема „Качество на питейните води“, воден от доц. д-р инж. Галина Димова от УАСГ, разгледа последните промени в Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.
 
Върпосите, обсъдени по време на  третия панел „Технологии за пречистване на питейните води“ с модератор д-р Димитър Димитров от БАВ, включваха предизвикателствата по време на реконструкцията на ПСПВ Габрово и проблемите с наличието на шествалентен хром в подземните води за питейно-битови нужди.
     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   ПСПВ   питейно-битови води   ОПОС  

Кселекс ООД
Подобни статии
Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс ООД

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...