Water Bulgaria  

Нова канализационна мрежа бе открита в Горна Оряховица - 09.06.2016

09.06.2016   |   Начало»Реализации
 
В Горна Оряховица бе открита реконструираната и доизградена канализация по седем улици. На церемонията присъстваха министър-председателят Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. 
 
Проектът е на стойност близо 1,1 млн. лв. и е реализиран в рамките на 240 дни. Изградената канализационна мрежа е с обща дължина 1,4 км и включва 118 сградни отклонения и 70 оттока за приемане на дъждовни води. 
 
Разширението на канализационната мрежа в Горна Оряховица е с цел да се оптимизира работата на пречиствателната станция за отпадни води и да се обхване по-голяма част от населението. От Изграждането на новата канализация ще се възползват над 300 горнооряховски домакинства, живеещи на седемте улици.
 
Обектът е изпълнен от ДЗЗД Девня Трейд–Гигастрой–Варна. Проектирането и авторският надзор са дело на Хидропроект–София. 
 
"С Община Горна Оряховица работим, за да реализираме подобен проект и в Долна Оряховица, да изградим водопровод в кв. Гарата, където тръбите са положени през 40-те години на миналия век. Виждате колко са важни нашите инвестиции. Макар и под земята и не толкова видими, те осигуряват здравословен начин на живот и чиста околна среда. Грижим се и за р. Янтра, която трябва да е чиста", посочи министър Василева.
     
Източник: община Горна Оряховица

Ключови думи: община Горна Оряховица   МОСВ   Девня Трейд   Гигастрой   Хидропроект  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...