Water Bulgaria  

Започва подготовката на вторите Планове за управление на речните басейни по програма BG02

19.05.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Програмите BG02 – Интегрирано управление на морските и вътрешните води и BG03 – Биологично разнообразие и екосистеми са във финален етап от изпълнението си, стана ясно на заседание на Комитета за сътрудничество по програмите, което се проведе в Бургас. Програмен оператор на програмите е Министерството на околната среда и водите, а донорски програмен оператор е Норвежката агенция за околна среда.
 
По време на заседанието бе представен напредъкът по общо 38 проекта, насочени към изпълнението на важни за България политики – Рамкова директива за водите (РДВ), Рамковата директива за Морска стратегия (РДМС), европейската Стратегия за биологично разнообразие до 2020 г., както и регламенти 1143/2014 на ЕС за инвазивните видове и 511/2014 относно прилагането на протокола от Нагоя за достъп до генетични ресурси.
 
Финалният етап на BG02 е свързан с подготовката на вторите Планове за управление на речните басейни (ПУРБ). В рамките на тези планове е подготвена за обсъждане методологията за определяне на речни участъци според тяхната допустимост за изграждане на ВЕЦ, извършена е оценка на натиска и въздействието от добива и преработката на метални и уранови руди върху водните тела, изготвена и тествана е методиката за характеризиране на подземните водни тела и др.
     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   ПУРБ   BG02   BG03   РДВ   РДМС  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...