Water Bulgaria  

Започва подготовката на вторите Планове за управление на речните басейни по програма BG02 - 19.05.2016

19.05.2016   |   Начало»Проекти
 
Програмите BG02 – Интегрирано управление на морските и вътрешните води и BG03 – Биологично разнообразие и екосистеми са във финален етап от изпълнението си, стана ясно на заседание на Комитета за сътрудничество по програмите, което се проведе в Бургас. Програмен оператор на програмите е Министерството на околната среда и водите, а донорски програмен оператор е Норвежката агенция за околна среда.
 
По време на заседанието бе представен напредъкът по общо 38 проекта, насочени към изпълнението на важни за България политики – Рамкова директива за водите (РДВ), Рамковата директива за Морска стратегия (РДМС), европейската Стратегия за биологично разнообразие до 2020 г., както и регламенти 1143/2014 на ЕС за инвазивните видове и 511/2014 относно прилагането на протокола от Нагоя за достъп до генетични ресурси.
 
Финалният етап на BG02 е свързан с подготовката на вторите Планове за управление на речните басейни (ПУРБ). В рамките на тези планове е подготвена за обсъждане методологията за определяне на речни участъци според тяхната допустимост за изграждане на ВЕЦ, извършена е оценка на натиска и въздействието от добива и преработката на метални и уранови руди върху водните тела, изготвена и тествана е методиката за характеризиране на подземните водни тела и др.
     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   ПУРБ   BG02   BG03   РДВ   РДМС  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Акварор - Бояджиев и Синове
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...