Water Bulgaria  

Проведе се първият семинар за устойчиво управление на водите в рамките на конкурс „Екообщина“

14.04.2016   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
На 6 април т.г. се проведе първият семинар на тема „Оптимизиране на битово-питейното водоснабдяване и устойчиво управление на отпадъчните води“ в рамките на инициативата „Екообщина“. Семинарът постави началото на обмен на добри практики, съответстващи на четирите категории на конкурса: устойчиво управление на водите, на битовите отпадъци, градска мобилност и енергийна ефективност на сградите.
 
По време на събитието заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова изтъкна значението на настоящата година за опазването на водите на теритеорията на Европейския съюз във връзка с изпълнението на изискванията на Рамковата директива по водите (РДВ). Като инструмент за изпълнението на директивата са публикувани за обществен достъп и обсъждане Плановете за управление на речните басейни (ПУРБ), които съдържат различни мерки за постигане на добро състояние на водите, стана ясно още на семинара.
 
„Най-съществена част от тези мерки са инфраструктурните проекти във ВиК сектора, чието осъществяване зависи пряко от Оперативна програма „Околна среда“, обясни заместник-министър Николова.
 
По време на изминалия програмен период на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ в сектор „Води“ са изпълнени 142 проекта, а над 880 жители се ползват от подобрени условия във ВиК сектора, допълни заместник-министърът. Изградена и реконструирана е общо над 2600 км ВиК мрежа, както и 50 пречиствателни станции, обслужващи 490 хил. жители. Инвестициите в сектора по време на програмен период 2014-2020 г. пък ще бъдат съсредоточени върху събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчните води, осигуряване на чиста и безопасна питейна вода за населението, както и допълнително подобряване на водоснабдителната мрежа.
     
Източник: МОСВ

Ключови думи: Екообщина   РДВ   ПУРД   ОПОС   управление на водите  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...