Water Bulgaria  

Проведе се осмата международна конференция Булаква 2016

07.04.2016   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Осмата международна конференция Булаква 2016 „Иновативни решения в полза на ефективни ВиК услуги”, организирана от Българската асоциация по водите (БАВ), се проведе на 5 април т.г. в Интер Експо център – София. Участие във форума взеха над 150 човека, включително водещи експерти от министерства, бизнеса, неправителствения сектор и научните среди.
 
По време на конференцията заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков представи трите стъпала на реформата във ВиК сектора - ВиК инфраструктурата да бъде публична общинска или държавна собственост, публичният собственик да сключи договор с ВиК оператор за нейното стопанисване и управление, както и планирането на инвестициите да се извършва на регионален принцип. Обсъдени бяха също така възможностите за финансиране по ОПОС 2014-2020 г. и иновативните технологии, които  могат да доведат до ефективното използване на ресурсите и подобряване на водите.
 
"За 14 области ще бъдат подготвени регионални прединвестиционни проучвания, чрез които ще се планират инвестициите в отрасъла на база адекватни и измерими показатели", заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 
 
По думите на заместник-министър Нанков в резултат на проведените процедури за изготвяне на прединвестиционни проучвания са спестени общо 7,5 млн. лв. Тези средства ще могат да се използват за проучвания на още две или три области, стига ВиК операторите да се консолидират до края на годината. При останалите случаи е планирано използването на компенсаторни механизми, като към неконсолидираните области ще се насочва целеви ресурс от бюджета.
     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   BWA   Булаква   ОПОС   ВиК реформа   консолидиране  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...