Water Bulgaria  

Експерти обсъдиха ролята на водните оператори при изпълнението на ПУРБ

22.03.2016   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Кръгла маса, посветена на ролята на водните оператори при изпълнението на Плановете за управление на речните басейни (ПУРБ) и Плановете за управление на риска от наводнения (ПУРН), се проведе на 21 март т.г. в Националния музей "Земята и Хората". Събитието беше част от Седмицата на водата, отбелязваща Световния ден на водата 22 март.
 
Дискусията беше организирана от Българска асоциация по водите (БАВ) и гражданско сдружение "Аз обичам водата" по проект "Международен воден мост". Форумът беше открит от председателя на БАВ инж. Иван Иванов и заместник-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова. Участие взеха още представители на МЗХ, МРРБ, МЕ, КЕВР, Съюза на ВиК операторите в България, експерти от бизнес сектора и др.
 
"Две са основните цели, които трябва да бъдат постигнати с изпълнението на актуализираните ПУРБ – повишаване ефективността на водоползване в секторите и по-пълно възстановяване на разходите за водни услуги", коментира зам.-министър Николова.
 
По време на събитието представители на четирите басейнови дирекции запознаха присъстващите с проектите на ПУРБ за периода 2016-2021 г. Внимание беше обърнато на значимите водоползватели в регионите, основните водоизточници, проблемите с качествените показатели и недостига на вода, трудностите, срещнати при актуализацията на документите, и съгласуваността на целите и мерките им с тези на бизнес плановете на водните оператори. В момента текат процедури за обществени консултации по проектите на ПУРБ, които ще продължат до 1 юни т.г.
     
Източник: БАВ

Ключови думи: БАВ   МОСВ   Международен воден мост   Седмица на водата   Световен ден на водата  

Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...