Water Bulgaria  

Откриха модернизираната ВиК мрежа на Сопот

21.01.2016   |   Реализации
 
Модернизираната ВиК мрежа на Сопот бе официално открита на 15 януари т.г. Инвестицията в размер на 27 254 227 лв. е реализирана по проект, получил финансиране по Оперативна програма Околна среда 2007-2013.
 
Работите по реконструкцията и рехабилитацията на ВиК инфраструктурата на града започват в началото на 2014 г., а в рамките на проекта са положени близо 50 км ВиК мрежа. Подобрено е и качеството на питейната вода и са намалени загубите. Проектът е един от 39-те изпълнявани в област Пловдив в първия програмен период на Оперативна програма Околна среда (ОПОС). 
 
"Променена е цялостната екологична обстановка в района. Първата стъпка към това бе изграждането на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) - Сопот по проект, финансиран от ОПОС 2007-2013 г. на стойност 18 млн. лв.", заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по време на откриването.
 
От министерството допълват, че със средствата по програмата са изградени и въведени в експлоатация общо 6 пречиствателни станции – в Кричим, Раковски, Стамболийски, Сопот, Карлово и Първомай. Положени са и над 360 км ВиК мрежа и са инвестирани над 290 млн. лв. в проекти за развитието на водния сектор, управлението на отпадъците и биоразнообразието.
     
Източник: МОСВ

Ключови думи: ВиК мрежа   ОПОС   ПСОВ  

Кселекс

Подобни статии

Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Akwaror

Последно от Реализации

Кселекс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...