Water Bulgaria  

Софийска вода проведе кръгла маса за борбата с климатичните промени

07.12.2015   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Софийска вода проведе кръгла маса, посветена на международната конференция на ООН в Париж за глобалните климатични промени (COP 21) и борбата с климатичните промени. В събитието взеха участие икономисти, студенти и преподаватели от Техническия университет в София, УНСС, СУ "Св. Климент Охридски", Нов български университет и др. 
 
Участниците във форума се обединиха около становището, че доброто взаимодействие между бизнеса, университетите, общините, държавните администрации и неправителствените организации е ключов фактор за прилагане на адекватни мерки за опазване на природата.
 
"Всички хора сме отговорни за опазването на нашата планета и можем да допринесем за устойчивото развитие и опазването на природните ресурси. Това е и един от водещите принципи в политиката на Веолия в световен мащаб, която също така се прилага на практика и в Софийска вода. Веолия е поела три ангажимента за работа с цел възобновяване на ресурсите на планетата. Първият е устойчиво управление на природните ресурси чрез насърчаване на кръговата икономика. Вторият е за активен принос в борбата срещу измененията на климата, а третият - опазване и възстановяване на биоразнообразието", заяви Арно Валто, заместник-изпълнителен директор на Софийска вода.
 
Станислав Станев, директор "Експлоатация и поддръжка" в Софийска вода представи реализирания проект за пречиствателна станция за отпадъчни води в Кубратово като пример за кръгова икономика.
 
"Благодарение на работещата когенерация пречиствателната станция е енергийно независима и сама осигурява необходимите енергийни ресурси за работата си. Станцията работи вече 30 години и през това време е върнала над 4,2 млрд. кубични метра отпадъчна вода чиста в природата. Това количество е осем пъти по-голямо от обема на язовир Искър", обясни Станев.
 
Голям интерес предизвика представянето на работата на новоизграденото столично предприятие за третиране на отпадъци. Директорът инженер Николай Савов обясни, че заводът работи съгласно график за поетапно натоварване.
 
"Заедно със Софийска вода работим по много проекти, свързани с опазването на околната среда", заяви професор Яна Топалова от Биологическия факултет на СУ. Нейни студенти представиха  проект за изчисляване на въглеродния отпечатък на станцията, който е изготвен с помощта на компанията.
 
Изпълнителният директор на Веолия Енерджи-Варна инж. Тодор Николов представи иновативния проект "Зелено Трошево" във Варна, който ще пести въглеродни емисии и е възможно да стане пилотен за съвременни урбанистични и екологични градски решения.
     
Източник: Софийска вода

Ключови думи: Софийска вода   Веолия   Зелено Трошево   ПСОВ   СУ   ТУ София   COP 21   климатични промени   климатични изменения  

Кселекс
Подобни статии
Wilo
STIKO BG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Кселекс

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесВидео на седмицатаИнвестицииБраншови акцентСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеТехнологииОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...