Water Bulgaria  

Wilo България представи визията си за постигане на висока енергийна ефективност - 19.11.2015

19.11.2015   |   Начало»Събитията
 

На 17 ноември т. г. Wilo България организира пресконференция по повод 15-тата си годишнина на българския пазар. В рамките на събитието, което се състоя в Софрама Бизнес Тауърс – първата сертифицирана „зелена“ бизнес сграда в България, Wilo представи визията си за бъдещето, в чиято основа са иновативните концепции и технологии с висока енергийна ефективност.

Събитието откри Димитър Марковски, управител на Wilo България, който подчерта необходимостта от това да се дискутират въпросите, свързани не просто с качествата на конкретни продукти на компанията, а да се даде гласност на политиката на Wilo за постоянно нарастване на инвестициите в решения за повишаване на енергийната ефективност и намаляване на вредните емисии. Той представи историята и дейността на компанията и запозна присъстващите със стратегията й за развитие в следващите години.

Енергия на стойност 14 милиарда евро (капацитетът на 24 атомни електроцентрали) може да бъде спестена до 2020 г. на световно ниво чрез използването на иновативни решения в областта на водните помпи, според данни, предоставени от немския производител Wilo.

Най-големият консуматор на енергия в Европа е сградният сектор с 41% годишно, следван от транспорта (31%) и индустрията с 28%, като в същото време 20% от двигателите в света се използват именно за помпи. Като решение на проблемите бе посочено налагането на ErP стандарта, целящ намаляване на консумираната енергия и респективно замърсяването на околната среда с 20% до 2020 г.

"Радваме се, че все повече институции и компании в България се замислят за вредните емисии и избират нас за доверен партньор. Регулации като ErP директивата са много важни за човечеството и ние във Wilo сме горди, че не само сме подготвени за тях, но и сме двигател на тези промени“, коментира г-н Марковски.

В събитието взе участие и Михаел Хьолцле, управител на Bavaria Aircondition Engineering, който представи съвременни концепции за интелигентно строителство и разказа за проекти, в които на практика е приложението и ефекта от внедряване на високоефективните помпи на Wilo.

Акцент в презентацията му бяха предимствата на решенията на Wilo, които съчетават ефективно използване на енергията и производството на по-малко CO2 и едновременно с това носят финансова полза на своите ползватели.

    

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Wilo   Вило   енергийна ефективност   Bavaria Aircondition Engineering   водни помпи  

Подобни статии

Wilo
STIKO BG
Акварор Сервиз

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиПартньориПредстоящоПроектиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаБраншови акцентТехнологииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...